Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sierpcu to ponad 90 lat tradycji, dobrego smaku i zaufania Polaków. Wszystko zaczęło się w 1927 roku, gdy okoliczni rolnicy i właściciele ziemscy wspólnymi siłami założyli mleczarnię sierpecką.
Poznaj Mistrzów Sera z Sierpca
Początkowo specjalizowała się ona w produkcji pysznego masła i gęstej śmietany. Sery, z których od dziesięcioleci słynie, pojawiły się w ofercie sierpeckiej spółdzielni chwilę przed wybuchem wojny.
Poznaj Mistrzów Sera z Sierpca
Przez lata serowarzy w OSM Sierpc rozwijali swoje umiejętności i stale ulepszali smak produktów. Pasja towarzysząca im codziennie przy pracy, pozwoliła stworzyć unikalną recepturę, którą doceniono w milionach polskich domów.
Poznaj Mistrzów Sera z Sierpca
Najwyższą jakość produktów potwierdzają liczne tytuły mistrzowskie, przyznany w konkursie znak „Dobre, bo polskie” oraz certyfikaty ISO obejmujące wszystkie produkty mleczarskie.